Stukadoorsbedrijf Yorgo Poortvliet

Hellevoetsluis

Stukadoorswerk door heel Nederland.

Plafond Stucen

•Plafond glad stucen

•Plafond spack spuiten

Uw plafond glad maken

De meeste Nederlanders laten hun plafond glad maken met gips. Deze laag glad pleisterwerk is meestal 3 tot 5 milimeter dik en wordt met de hand aangebracht.

Uw plafond met spack spuiten

Als u aan het stucen van uw plafonds niet te veel wilt uitgeven, is spack spuiten een goedkope optie. De eerste laag spack maakt uw plafond helemaal vlak. De tweede laag zorgt voor structuur op uw plafond. Spackwerk is overschilderbaar, maar u kunt ook spack in een kleur naar keuze laten spuiten.      

Pleisterwerk

Met pleisterwerk maakt uw stucadoor uw wanden vlak. Omdat de laag pleister vrij dun is, is pleisterwerk een goede onderlaag.

Sierpleister stucwerk als afwerking

U kunt uw stucadoor het pleisterwerk laten afwerken met sierpleister. Omdat sierpleister het uiteindelijke uiterlijk van de muren bepaalt, is het aan te raden dit door een stukadoor te laten doen. Uw stukadoor heeft de juiste expertise in huis om uw wanden professioneel te voorzien van een laag sierpleister.

Sierpleister is een mooie en praktische afwerking van uw muren. Veel sierpleisters kunnen in kleur worden aangebracht, zodat uw stukadoor u meteen de moeite van zelf schilderen uit handen neemt. Het voordeel van stucwerk in kleur is dat er geen kleurverschil te zien is bij kleine beschadigingen. Dit noemen stukadoors de kleurechtheid van het stucwerk.

Sierpleister boenvast en dus makkelijk schoon te maken.  

Spachtelputz stucwerk later bewerken

Spachtelputz stucwerk is ook later makkelijk te bewerken. Een borstel en lauw water zijn in de meeste gevallen voldoende om spachtelputz schoon te maken. In extreme gevallen kan een sierpleisterreiniger gebruikt worden. Bewerk dan de volledige wand om kleurverschillen in het stucwerk te voorkomen. Spachtelputz stucwerk is ook overschilderbaar, als u in een latere verbouwing de kleuren van uw huis wilt veranderen.

Spachtelputz stucwerk: wat zijn de voordelen?

•Spachtelputz stucwerk is boen-en stootvast

•Spachtelputz stucwerk is in een kleur naar keuze aan te brengen

•Spachtelputz stucwerk is kleurecht

•Spachtelputz stucwerk is zowel voor binnen als buiten geschikt

Wat stukadoorswerk op een rij:                                                                                                                                                                       

Soorten stucwerk

Vlak pleisterwerk: het aanbrengen van een onversierde laag pleister op een muur of plafond.

Vrije stuc: het kunstzinnig bewerken van een natte pleisterlaag tot een plastisch geheel, zonder gebruikmaking van sjablonen (vooral in de 18e eeuw toegepast). Deze techniek vereist grote vaardigheid en snelheid van de stucwerker, aangezien het pleister snel droogt.

Trek- en draaiwerk: het door middel van sjablonen aanbrengen van decoraties in een laag gips. Het verwijderen van de sjablonen moet snel gebeuren ('trekken' bij de meeste vormen; 'draaien' bij bolvormige elementen) omdat de drogende gips nog uitzet.

Stucmarmerwerk (stucco lustro): imitatie van marmer met behulp van stucwerk (vooral in de 18e eeuw toegepast, onder andere bij het marmeren van zuilen en altaren).

Scagliola: een kostbare vorm van stucmarmerwerk, waarbij de stuclaag bestaat uit een mengsel van seleniet, lijm en natuurlijke pigmenten.

Sgraffito: een bijzondere vorm van stucwerk is sgraffito of 'kraspleisterwerk', het krassen of snijden van afbeeldingen in een natte pleisterlaag, waardoor de onderliggende laag, meestal van een andere kleur, zichtbaar wordt.


bron: www.stukadoor-weetjes.nl